Ζαχαρωτό Καρουζέλ

Ζαχαρωτό Καρουζέλ

Η σημερινή μας συνταγή είναι από τη φίλη και αναγνώστρια μας Μιχαέλα Παπαγεωργίου. Μια γλυκιά συνταγή βγαλμένη σαν από παραμύθι, που στο τέλος θα προτιμήσουμε να την απολαύσουμε κοιτώντας τη, παρά τρώγοντάς τη.
Ας οργανωθούμε λοιπόν ξεκινώντας από τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Υλικά:
3 πακέτα ζαχαρόπαστα σε χρώματα της επιλογής μας
2 φενιζόλ, το ένα σε σχήμα κυλίνδρου και το άλλο σε σχήμα ημικυκλίου
χάρτινη βάση τούρταας
φόρμα κουπάτ σε σχήμα αλόγου
χρυσόσκονη ζαχαροπλαστικής
καλαμάκια, κορδέλες, 

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε δύο κέικ σε δύο διαφορετικά μεγέθη και τα ντύνουμε με ζαχαρόπαστα στο χρώμα της επιλογής μας. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. 

Το πάνω μέρος του καρουζέλ είναι δύο φελιζόλ (υπάρχουν σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής) το ένα σε σχήμα κυλίνδρου και το άλλο ημικύκλιο. Τα ντύνουμε και αυτά με ζαχαρόπαστα και τα τοποθετούμε όπως στην εικόνα. Ανάμεσα τους έχουμε κόψει και έχουμε τοποθετήσει μια βάση τούρτας σε στρογγυλό σχήμα την οποία έχουμε ντύσει και αυτή με ζαχαρόπαστα.

Για τα αλογάκια:

Αγοράσαμε μια φόρμα κουπάτ την οποία γεμίσαμε με ζαχαρόπαστα ώστε να σχηματιστεί το αλογάκι .
Βάφουμε αν θέλουμε κάποια αλογάκια με ειδική χρυσόσκονη ζαχαροπλαστικής.
Δένουμε τα αλογάκια πάνω σε καλαμάκια με κορδελίτσα.

Για τη διακόσμηση:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα ζαχαρωτά, καραμέλες, πέρλες, κορδέλες, τρούφες ή να φτιάξουμε διάφορα σχέδια με τη ζαχαρόπαστα μας.

Tips: 

Βρέχουμε ελάχιστα τη ζαχαρόπαστα αφού την έχουμε ανοίξει με πλάστη ζαχαροπλαστικής ώστε να κολλήσει πάνω στο φελιζόλ.
Υπάρχει μια σκόνη που μπορείτε να ζητήσετε σε ένα κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής ,που χρησιμοποιείται ώστε να είναι σκληρά  και πιο σταθερά τα σχέδια που φτιάχνουμε με ζαχαρόπαστα.

Καλή επιτυχία και να γνωρίζεται ότι το αποτέλεσμα θα αφήσει έκπληκτους μικρούς και μεγάλους!!!