Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου για τα γεγονότα στην πλατεία της Ν. Σμύρνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ ΤΑΥΡΟΣ.

Email: oge.tauros.mosxato@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου- Ταύρου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ)  καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Ν.Σμύρνης  εναντίον του κόσμου που βρισκόταν εκεί. Δεν δίστασαν ούτε μπροστά στις  οικογένειες με μικρά παιδιά, να δείξουν το πιο σκληρό πρόσωπό τους.

Η πανδημία απαιτεί μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με ευθύνη του κράτους και όχι αύξηση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής.

Αποδεικνύεται ότι το μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ και άμεσο εμβολιασμό όλου του λαού.

Καλούμε όλες της γυναίκες του καθημερινού μόχθου να δυναμώσουμε των αγώνα μας ενάντια σε κάθε καταστολή και βία που μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή που μας ανήκει.

ΣΠΑΜΕ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στην κινητοποίηση της ΟΓΕ, σήμερα Δευτέρα 8/3/21 στις 5:30μμ. στα Προπύλαια και  αύριο Τρίτη 9/3/2021, στις 6:30μμ στην κινητοποίηση που καλεί το Παράρτημα Νοτιανατολικών Συνοικιών και Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στο Δημαρχείο Ν. Σμύρνης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το City Status, δημοσιεύει, όπως έχει υποχρέωση την ανωτέρω ανακοίνωση στα πλαίσια της δέσμευσης που έχει αναλάβει για την παροχή βήματος χωρίς λογοκρισία σε κάθε πολίτη που θέλει να εκφράσει την άποψη του. Σε καμία περίπτωση, η δημοσίευση του παρόντος ή άλλων παρόμοιων δελτίων τύπου δεν συνιστά παρότρυνση για συμμετοχή σε δημόσιες εκδηλώσεις σε μια περίοδο που η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Προφανώς, η σημείωση δεν συνιστά ούτε προσπάθεια αποτροπής κανενός, από την άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Ο κάθε πολίτης λαμβάνει τις αποφάσεις του και τα απαραίτητα μέτρα, στα πλαίσια της ατομικής του ευθύνης και με γνώμονα την δική του προστασία αλλά και των υπολοίπων.