Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι

Γαριδούλες όμορφες !!!! 
Το αρθρόποδο αυτό με την ονομασία «γαρίδα» έχει εύγευστο κρέας, το οποίο είναι περιζήτητο και πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, ενώ αποτελεί και πηγή χοληστερόλης. Τρώγονται βραστές και το κρέας τους γίνεται κόκκινο όταν ψηθεί. Υπάρχουν διάφορες συνταγές με γαρίδες, με συνηθέστερο το απλό βράσιμο που σερβίρονται με λαδολέμονο ή μαγιονέζα. Επίσης ψητές ή και τηγανητές όπως στο γνωστό πιάτο, Γαρίδες σαγανάκι. Ανάλογα με το πόσο μαλακό είναι το κέλυφος τους και το πόσο εύκολα διαχωρίζεται από την σάρκα τους, υπάρχουν φορές που τρώγονται με το κέλυφος τους και την ουρά όπως π.χ. το Συμιακό γαριδάκι.
Από το ζωμό των γαρίδων μπορεί επίσης και να παρασκευαστεί εξαιρετικό πιλάφι. Σε πολλά εστιατόρια στρίβεται και γαριδοσαλάτα. Στις ασιατικές χώρες τρώγεται ως σούπα.
Η ομοιότητα στο σχήμα του γνωστού παιδικού εδέσματος με το θαλασσινό, έδωσε την ονομασία γαριδάκια στο προϊόν αυτό

Υλικά που θα χρειαστούμε 

6-8 μεγάλες γαρίδες
1 φλυτζάνι του καφέ λαδάκι του Θεούλη
1 κουταλιά της σούπας φέτα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
2 ντομάτες μέτριες φρέσκες
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα (προαιρετικά)

Ας «εκτελέσουμε» την συνταγή μας

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες και τις πλένουμε.
Βγάζουμε του σπόρους και τις φλούδες από τις ντομάτες (να ξεφλουδιστούν εύκολα χαράζουμε το κάτω μέρος τους σταυρωτά, τις βουτάμε για λίγο σε ζεστό νερό και μετά από την μεριά που τις χαράξαμε, αφαιρούμε σιγά σιγά την φλούδα τους).
Βάζουμε τον πολτό της ντομάτας σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι , την τριμμένη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και αν θέλουμε και την πάπρικα και λίγο νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες. Τα βράζουμε όλα μαζί σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι. Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη.

Καλή επιτυχία

Keep going and don’t shoot the Chef!