Κακαβιά ψαρόσουπα
Η κακαβιά γίνεται συνήθως από τους ψαράδες, μέσα σε πήλινα τσουκάλια, κοντά στη θάλασσα, πολύ νόστιμη, γιατί οι ψαράδες έχουνε πολλά και διάφορα ψάρια, που δίνουν μία ξεχωριστή γεύση.
Γίνεται κατά 2 τρόπους !
1ος τρόπος
Γίνεται ακριβώς όπως και η συνηθισμένη ψαρόσουπα με τη διαφορά ότι αντί να βράσουμε 1 μεγάλο ψάρι, θα βράσουμε διάφορα μικρά και μεγάλα ψάρια.
2ος τρόπος
Κατά τον δεύτερο τρόπο παίρνουμε εκτός από μικρά ψάρια και ένα μεγάλο ψάρι κατάλληλο για βραστό και αφού το καθαρίσουμε, το πλένουμε και το αλατίζουμε.
Καθαρίζουμε 3-4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, 2-3 καρότα κομμένα σε φέτες και λίγο σέλινο.
Τα βάζουμε με νερό σε κατσαρόλα να πάρουν μερικές βράσεις. Προσθέτουμε τότε 2-3 τομάτες ώριμες ολόκληρες, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε μαρίδες, μύδια, σκορπίνες, γαρίδες και ότι άλλο ψάρι έχουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
Τότε τα περνάμε από τρυπητό, πιέζουμε με γουδόχερο να βγει όλος ο πολτός και βάζουμε όλο αυτό το πηκτό ζουμί στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι λάδι και το μεγάλο ψάρι να βράσει επί 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το ψάρι σε μία πιατέλα. Το ζουμί το σερβίρουμε σκέτο με τηγανισμένα ψωμάκια.
Ξέρουν καλά οι ψαράδες από νοστιμιά!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!