Κοχύλια με άσπρη κρέμα

Κοχύλια με άσπρη κρέμα

Το κοχύλι ή όστρακο είναι το εξωτερικό, σκληρό, προστατευτικό κέλυφος των θαλάσσιων ασπόνδυλων οργανισμών με εξωτερικό σκελετό. Τα κοχύλια γενικά αποτελούν αντικείμενο έρευνας και μελέτης της οστρακολογίας.
Τα κελύφη αυτά έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων, και μεγεθών, και ανά τους αιώνες έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων. Κατά τους αρχαίους χρόνους μάλιστα, υπήρξαν περιοχές όπου χρησιμοποιούνταν επίσης και ως είδος χρήματος και στην πρόσφατη εποχή η Παπούα Νέα Γουινέα τα χρησιμοποιούσε ως νόμισμα μέχρι το 1933.
Είναι όμορφα, στολίζουν το σπίτι μας φέρνοντας τη θάλασσα και την ομορφιά της στη ζωή μας, όμως δεν τρώγονται ….. 

Έτσι, εμείς  θα τα κάνουμε σε άλλη μορφή. Αυτή του ζυμαρικού. Ένα φαγητό απλό, γρήγορο (20- 30 λεπτά της ώρας χρειάζονται ), πεντανόστιμο  και χορταστικό !!!!

Υλικά για 4 άτομα 

  • 500 γρ. ζυμαρικά (κοχύλια)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί ροκφόρ τριμμένο
  • 60-80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • ½ φλιτζ. Τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζ. Τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. 
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, τα τυριά, το κορνφλάουρ διαλυμένο στο γάλα και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. 
Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να αναμειχθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σιγοβράζουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαίντανό. 
Σερβίρουμε αμέσως ζεστά τα ζυμαρικά γιατί αν κρυώσει…… χάνει την νοστιμιά του.

Καλή σας όρεξη!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!