Μακαρόνια με σάλτσα τόνου
Είναι ένα ψάρι πλούσιο σε πρωτεΐνες, με λίγες θερμίδες και με χαμηλό ποσοστό σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά υψηλό σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D και υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και Β12, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την ανάπτυξη οστών αλλά και την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
Ο τόνος περιέχει βασικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως το νάτριο, το ασβέστιο, το κάλιο, ο φωσφόρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το ιώδιο.
Θα χρειαστούμε:
500 γραμ. σπαγγέτι Νο. 64(ή κάποιο άλλο ζυμαρικό που προτιμάτε)
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ή νερό
3-4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες ή λιωμένες)
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές (κομμένες)
Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι και πιπέρι
3-4 κουταλιές σούπας λαδάκι του Θεούλη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό . Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λαδάκι του Θεούλη και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή το κονκασέ και μπόλικο μαϊνταντό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τον τόνο, στραγγισμένο και κομμένο σε κομματάκια και τις ελιές. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και μοιράζουμε από πάνω τη σάλτσα με το τόνο και τις ελιές. Αν θέλετε βάζετε και επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη !!