Μοσχαράκι με μανιτάρια, πορτοκάλι και ουισκάκι …..

Μοσχαράκι με μανιτάρια, πορτοκάλι και  ουισκάκι …..

Το μοσχαράκι είναι μια σταθερή αξία στην κουζίνα. Δεν φωνάζει και συνήθως (λέμε τώρα …) δεν ανακατεύεται με φευγάτες συνταγές (αν εξαιρέσουμε τα ευγενικά του κομμάτια, όπως το φιλέτο και οι μπριζόλες). 'Εχει κλασικά και πέρα από μόδες μαγειρέματα, σε όλες τις χώρες όπου καταναλώνεται . Από το πιο απλό του μαγείρεμα, όπως στο φούρνο με πατάτες, μέχρι και το πιο «advanced” επίπεδο, έχει τον τρόπο του και τα μυστικά του. 

Η σημερινή πρόταση είναι μοσχαράκι με μανιτάρια, πορτοκάλι και ουϊσκάκι…

Θα χρειαστούμε 

1 κιλό μοσχάρι σπάλα 

1 ½ κουτ. Σούπας βούτυρο 

250 γραμ.  μανιτάρια κομμένα

1 ποτήρι κρασιού ουίσκι

Χυμό από 4 πορτοκάλια

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κρεμμύδι κομμένο σε 3-4 κομμάτια

Αλάτι (μπορείτε να το παραλείψετε … είναι τόσο γευστικό το φαγητό που το αλάτι δεν θα σας λείψει )….. 

Πιπέρι 

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε το κρέας σε χύτρα, που έχουμε τοποθετήσει άδεια σε μέτρια φωτιά και έχει κάψει και το ανακατεύουμε μόνο του, με τα υγρά του.

Ρίχνουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. 

Προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί. 

Σβήνουμε με το ουίσκι  και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τους χυμούς από πορτοκάλι και λεμόνι, ρίχνουμε λίγο νερό 

Μαγειρεύουμε στη χύτρα ως συνήθως. Αφήνουμε να πέσει η βαλβίδα.

Σοτάρουμε με λίγο βούτυρο τα μανιτάρια και προσθέτουμε στην χύτρα και βράζουμε με ανοικτό το καπάκι για 20 λεπτά ακόμη. 

Σερβίρεται με ρύζι πιλάφι (το άγριο ρύζι του ταιριάζει πολύ) ή με πουρέ πατάτας.

Καλή σας επιτυχία !!!
Keep going and don’t shoot the chef!!!!!