Ντοματόσουπα
Ο καρπός της τομάτας, είναι σφαιρικός ή μακρόστενος, είναι εδώδιμος, και όταν είναι ώριμος είναι ζουμερός και έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στο ότι περιέχει τη χρωστική λυκοπένιο. Πριν ωριμάσει η τομάτα έχει πράσινο χρώμα. Στα άγρια φυτά ο καρπός έχει διάμετρο 1-2 εκ., αλλά στα περισσότερα ήμερα είναι αρκετά μεγαλύτερος, από 5-10 εκ. Η τομάτα είναι ιδανική για σαλάτες - είναι το κύριο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας- για σάλτσες, για τη δημιουργία των περίφημων κοκκινιστών με κρέας, ή λαδερά φαγητά της μεσογειακής κουζίνας και σούπες .
Σήμερα θα την κάνουμε σούπα !!!!
Θα χρειαστούμε
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- Μερικά φυλλαράκια σέλινο
- 700 γραμ. ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες
- 150 γραμ. άσπρο κρασί
- 1 λεπτή φλούδα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- Μερικά φυλλαράκια εστραγκόν
- Αλάτι και πιπέρι
- 60 γραμμ. Βούτυρο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί, τη φλούδα πορτοκάλι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα μισά από τα φύλλα εστραγκόν.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
Με ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά της σούπας και δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φύλλα εστραγκόν.
Καλή σας όρεξη !!!!
Keep going and don’t shoot the Chef !!!!