Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

Πατάτα …. Βραστή, ψητή, τηγανιτή, γιαχνί, στο φούρνο, στη κατσαρόλα, στο τηγάνι.  Ολόκληρη, κυδωνάτη, λεπτοκομμένη, χοντροκομμένη, τσιπς…. 

Η πατάτα γνωστή και ως γεώμηλο, πλούσιο σε άμυλο και αποτελεί τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας.
Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του Μεξικού, του Περού, της Χιλής και της Κολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν ΙνδιάνοιΊνκαςΑζτέκοι. Μεταφέρθηκε από τη Νότιο Αμερική στην Ισπανία από Ισπανούς εξερευνητές και γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα και αποτελεί τμήμα της βασικής διατροφής του πληθυσμού. Στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Στην αρχή καλλιεργήθηκε σε περιορισμένη κλίμακα, πειραματικά, στην περιοχή της Tίρυνθας στην Αργολίδα. 

Η παραγωγή πατάτας ήταν πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων πολέμων, αφού έθρεψε και κράτησε ζωντανούς πολλούς ανθρώπους. Ευδοκιμεί καλύτερα σε δροσερό, υγρό κλίμα. Η Γερμανία, η Ρωσία και η Πολωνία είναι οι μεγαλύτερες πατατοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης.

Σήμερα η πρόταση είναι ολόκληρη πατάτα στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο

Θα χρειαστούμε 

6 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι μπέικον (ψιλοκομμένο)
½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Χοντρό αλάτι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλουμινόχαρτο (για το τύλιγμα)

Καλοπλένουμε τις πατάτες και τις βουρτσίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, χωρίς όμως να τις ξεφλουδίσουμε
Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω η θερμοκρασία) για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ έχουμε βγάλει το τυρί από το ψυγείο, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Τσιγαρίζουμε το μπέϊκον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει καλά και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει από το λάδι του.
Ανοίγουμε μία μία τις πατάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τελείως το αλουμινόχαρτο. Κάνουμε στο κέντρο τους δύο σχισμές σαν σταυρό και μοιράζουμε την κρέμα τυριού με τα αρωματικά και από πάνω πασπαλίζουμε με το μπέικον και σερβίρουμε αμέσως.
 Φυσικά, για σας που έχετε τζάκι, μπορείτε να τις ψήσετε στη χόβολη αντί για το φούρνο!!!! 

Καλή σας όρεξη !!!!
Keep going and don’t shot the Chef !!!