Πατάτες ογκρατέν με σαλάμι

Πατάτες ογκρατέν με σαλάμι

ΥΛΙΚΑ 

6-7 μέτριες πατάτες 

20-24 φέτες σαλάμι μπύρας 

2 μεγάλα κρεμμύδια 

1 ½ κούπα γάλα 

330 γραμμ. κρέμα γάλακτος 

2 αυγά 

2 κ.σ. βούτυρο  

50 γρ. τυρί τριμμένο 

Αλάτι ,πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, όχι πολύ χονδρές, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε σε ένα μικρό  ταψί μια στρώση πατάτες ,ρίχνουμε  λίγο τυρί , από πάνω μια στρώση κρεμμύδια και μια στρώση σαλάμι .Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με λιγότερα κρεμμύδια. Στο τέλος τοποθετούμε μια στρώση πατάτες και τυρί τριμμένο από πάνω. 

Σε ένα πιάτο βαθύ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο. Το ρίχνουμε στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Μια εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση της συνταγή, για τους λάτρεις της πατάτας!

Bon Appetit!!!