Πατάτες στη σχάρα
Η παραγωγή πατάτας ήταν πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων πολέμων, αφού έθρεψε και κράτησε ζωντανούς πολλούς ανθρώπους.
Ευδοκιμεί καλύτερα σε δροσερό, υγρό κλίμα. Η Γερμανία, η Ρωσία και η Πολωνία είναι οι μεγαλύτερες πατατοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα έχουμε πολύ ωραίες πατάτες, με πολλή καλή ποιότητα όπως του Νευροκοπίου, της Αχαϊας, Βοιωτίας κ.α. κι εγώ να πω την αλήθεια, όποτε βρίσκω στη λαϊκή πατάτες από την περιοχή της Αργολίδας (από το Νέο Ροεινό), τις προτιμώ. Είναι στο τηγάνι απίθανες αλλά και στο φούρνο !!!
Σήμερα η πρόταση είναι για πατάτες στη σχάρα.
Θα χρειαστούμε (εκτός από όρεξη που έχουμε πάντα – ζωή να ΄χουμε!)
- 3 μεγάλες πατάτες
- ½ του φλυτζανιού λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένο
- 1 κουτ.γλ. αλάτι
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα
- ½ κουτ.γλ. θυμάρι τριμμένο
- ½ κουτ.γλ. ρίγανη τριμμένη
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- Λίγο κόκκινο (καυτερό) πιπέρι
Προετοιμάζουμε τη σχάρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο μεγαλύτερο βαθμό που έχει (250 βαθμούς +) .
Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος στα δύο και στη συνέχεια στα τέσσερα.
Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι, σκόρδο, αλάτι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη και το μαύρο και κόκκινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού.
Απλώνουμε μία στρώση από τα κομμάτια της πατάτας σε ένα ρηχό ταψί και τις αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά .
Μετά τα τοποθετούμε τα κομμάτια της πατάτας πάνω στη σχάρα και τα αφήνουμε για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, ενώ στο μεταξύ τα αλείφουμε με λάδι και τα περιστρέφουμε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Καλή σας όρεξη !!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!