Φαρφάλες με ανθότυρο και σκόρδο
Φαρφάλες με ανθότυρο και σκόρδο. Μία συνταγή απλή και light. Όμως, ξέρουμε τι είναι ο ανθότυρος; Για να δούμε (ας είναι καλά το google !!!!).
Ο ανθότυρος είναι ελληνικό παραδοσιακό τυρί, το οποίο παρασκευάζεται με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος ή κρέμας γάλακτος σε τυρόγαλα πρόβειο ή κατσικίσιο. Διατίθεται στην αγορά φρέσκος η αποξηραμένος σε μορφή σφαιρικού ή κώλουρου κώνου με χρώμα λευκό έως υπόλευκο, με συμπαγή υφή (χωρίς οπές) Ο φρέσκος ανθότυρος είναι μαλακό κρεμώδες τυρί ακριβώς ίδιος στην όψη και την υφή με την μυζήθρα. Διακρίνεται από την φρέσκια μυζήθρα ως προς την γεύση. Περιέχει μικρό σχετικά ποσοστό λιπαρών και καταναλώνεται νωπός ως επιτραπέζιος ή σαν υλικό στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική στις παραδοσιακές κουζίνες (καλτσούνια κ.λπ)
Αν και το ανθότυρο αποτελεί μια ιδανική επιλογή μαλακού τυριού χαμηλό σε λιπαρά και αλάτι, σε σύγκριση με άλλα τυριά, η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με προσοχή από τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Βέβαια, ενώ τις περισσότερες φορές τα άτομα αυτά δεν μπορούν να πέψουν το γάλα και μερικές φορές το γιαούρτι, προϊόντα γάλακτος όπως τα τυριά ενδεχομένως να είναι πιο ανεκτά, καθώς μπορεί να περιέχουν μικρότερες ποσότητες λακτόζης.
Τέλος, προσοχή χρειάζεται και η αποθήκευσή του ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνο ανάπτυξης ανεπιθύμητων μικροβίων.
Το ανθότυρο ιδανικά θα πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο και να τοποθετηθεί σε ένα σκεύος χωρίς το περιτύλιγμά του. Επίσης, επειδή το ανθότυρο δε διατηρείται για πολλές ημέρες, είναι καλό να καταναλωθεί εντός λίγων ημερών.
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμ. φαρφάλες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
200 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες για 10 λεπτά περίπου (ή όσο αναγράφει η συσκευασία).
Τις στραγγίζουμε με ελάχιστο λαδάκι του Θεούλη για να μην κολλάνε. Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι του Θεούλη ρίχνουμε το τριμμένο σκόρδο, τις φαρφάλες, το τριμμένο ανθότυρο, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως .
Καλή σας όρεξη !
Keep going and don’t shoot the Chef !!!!