Σπαγγέτι με κολοκύθι, σκόρδο και φρέσκο δυόσμο

Σπαγγέτι με κολοκύθι, σκόρδο και φρέσκο δυόσμο

Τα σπαγγέτι είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ζυμαρικών, που παράγονται αποκλειστικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου και νερό, με μακρύ, λεπτό σχήμα και στρογγυλή διατομή.
Διακρίνονται από άλλες παρόμοιες μορφές ζυμαρικών, όπως ο φιδές, καθώς, σε σύγκριση με το φιδέ, παρασκευάζονται με μικρότερο τμήμα (διαμέτρημα). Με τον ίδιο τρόπο, τα bucatini, τα οποία μοιάζουν με καλαμάκια, πρέπει να διακρίνονται από άλλους παρόμοιους τύπους μακαρονιών, όπως τα σπαγγετίνι, καθώς έχουν τετράγωνο τμήμα και δεν έχουν υποστεί επεξεργασία από κανένα σταμπότο σχέδιο.
Τα σπαγγέτι σερβίρονται στο εξωτερικό με πολλές παραλλαγές, που συχνά υπαγορεύονται από μια απλή αναζήτηση για την πρωτοτυπία ή από τη μεταφορά συνταγών για άλλους τύπους ζυμαρικών. 

Η σημερινή πρόταση είναι με υλικά της ελληνικής γης!

Υλικά για 4 άτομα:

3-4 Κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
5 σκελίδες σκόρδο κομμένες κομματάκια
½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι  
Δυόσμο φρέσκο ½ ματσάκι
Αλάτι, πιπέρι
¼ κιλού Τυρί τριμμένο πεκορίνο ή άλλο αλμυρό τυρί που σας αρέσει

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente . Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό τους.
Τρίβουμε το κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι πατώντας το για να φύγουν τα πολλά υγρά του.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο λάδι το σκόρδο, προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και το σοτάρουμε και αυτό καλά. Προσθέτουμε τον μισό δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το μισό τυρί και αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας καλά το μείγμα. 
Προσθέτουμε τότε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι .Ρίχνουμε και 3-4 μεγάλες κουταλιές σούπας από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε τυρί από πάνω

Καλή σας όρεξη !!!!!
Keep cooking and don’t shoot the Chef !!!!