Π. Χρηστίδης: Δεν μπορεί να πληρώσουν πολίτες και επιχειρήσεις τα λάθη της κυβέρνησης στο ρεύμα

Π. Χρηστίδης: Δεν μπορεί να πληρώσουν πολίτες και επιχειρήσεις τα λάθη της κυβέρνησης στο ρεύμα

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξή του στο OPEN, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ελλιπή διαχείριση. 

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί η Ελλάδα είναι στις τρεις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης κάθε μέρα όσον αφορά την κιλοβατώρα. Αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα. Μέχρι και η Βουλγαρία πέφτει κάποιες ημέρες πιο χαμηλά. Αυτό είναι στρέβλωση; Είναι πολιτική επιλογή; Ή είναι πολιτική ανικανότητα μιας κυβέρνησης να ρυθμίσει μια αγορά στην οποία οι πολίτες είναι θύματα της δικιάς της ανεπάρκειας;», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν λάβει πολλοί πολίτες και στους οποίους αναγράφονται υπέρογκα ποσά πληρωμής, υποστήριξε ότι «όποιος έχει δεχθεί από τον πάροχο της ενέργειας ραβασάκι για να πληρώσει επιπλέον χρήματα και αυτό οφείλεται σε λάθος της κυβέρνησης, αυτό πρέπει να ακυρωθεί. Είναι λάθος της κυβέρνησης. Δεν θα το πληρώσουν αυτό οι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι πολίτες. Αυτό είναι ξεκάθαρο και πρέπει να δεσμευτεί γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης».

Έκανε λόγο για "κίνδυνο στάσης πληρωμών" στη χώρα και σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που έχουν βγάλει οι ενώσεις των εργοληπτικών εταιρειών. «Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν έργα τα οποία αφορούν ΕΣΠΑ, Ταμείο ανάκαμψης, μιλάμε για δημόσια έργα τα οποία δεν μπορούν να προχωρήσουν, διότι η κυβέρνηση δεν κάνει πράξη αυτό το οποίο πρέπει να κάνει, δηλαδή  τη ρευστότητα», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε, τέλος, τον κ. Μητσοτάκη ότι για άλλη μια φορά επιχειρεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όμως - όπως είπε - «δεν υπάρχει πλέον χαλί. Το νοικοκυριό σήμερα βιώνει πολύ έντονα τα προβλήματα τα οποία έχει διαμορφώσει μια κυβέρνηση, η οποία δεν ενίσχυσε πραγματικά το εισόδημα, δεν στήριξε τις δομές και τις υποδομές κι αυτό το βλέπουμε μπροστά μας».