Καθρέφτης και τα Μυστικά του
Ένας καθρέφτης είναι ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο μέσα στο σπίτι, καθώς οι δυνατότητές του είναι πολλές. Σίγουρα κάθε σπίτι έχει πάνω από δύο καθρέφτες, με τον πρώτο να κοσμεί το μπάνιο και στη συνέχεια ο δεύτερος να βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα για να στολίζει το χώρο και να δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο που ντύνεται να βλέπει την εμφάνισή του. Ακόμη ένας καθρέπτης μπορεί να στολίσει υπέροχα τον χώρο της τραπεζαρίας ή να τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού για ένα τελευταίο κοίταγμα πριν φύγουμε από το σπίτι.
Τα σχήματα και τα μεγέθη ποικίλλουν. Τους καθρέπτες τους συναντάμε κρεμασμένους σε τοίχο, πάνω σε έπιπλα, επιδαπέδιους, στο μπάνιο, το σαλόνι, την τραπεζαρία, το χολ στην πόρτα της ντουλάπας ακόμα και στο ταβάνι. Αναλόγως του σχήματος και του μεγέθους αποτελεί το τέλειο και διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης το οποίο εκτός από αισθητικά ωραίο είναι και απόλυτα πρακτικό. Παράλληλα, στη σωστή θέση μέσα στο δωμάτιο προσφέρει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.
Είναι γνωστό πως οι καθρέφτες είναι μία πύλη ενέργειας. Μπορούν να μεταφέρουν και να αποθηκεύσουν την ενέργεια του χώρου και των ανθρώπων που τους χρησιμοποιούν. Για αυτό κάποτε έλεγαν πως ποτέ δεν πρέπει να έχουμε στο σπίτι καθρέφτη άλλου ανθρώπου, κάποιο προγόνου για παράδειγμα, διότι έχει την ενέργεια του προκατόχου και τώρα αυτή η ενέργεια μεταφέρεται στο νέο σπίτι. Ακόμη και το φενγκ σούι έχει πολλές σχετικές αντιλήψεις επί του θέματος.
Αν πιστεύετε στην ενέργεια, παρακάτω θα μιλήσουμε για τους χώρους που δεν θα πρέπει να τοποθετούνται οι καθρέφτες στο σπίτι.
Στην κρεβατοκάμαρα απέναντι από το κρεβάτι είναι ένας χώρος που θα πρέπει να αποφεύγουμε να βάλουμε ένα καθρέπτη. Η ενέργεια που μεταφέρει δεν είναι η ιδανική για να αποδοθεί ένα ήρεμος ύπνος. Ακόμη οι ψευδαισθήσεις που μπορεί να προκύψουν ταράζουν την γαλήνη στο χώρο. Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετείται στο πλάι του κρεβατιού ή στην πόρτα της ντουλάπας .
Αντικριστά από άλλον καθρέφτη, είναι ακόμη ένα μεγάλο λάθος. Σε αυτή την περίπτωση η ενέργεια μεταφέρεται από τον έναν στον άλλον και μπλέκεται. Ο χώρος παράλληλα φορτίζεται και αυτό δημιουργεί μία ανησυχία.
Στην ίδια κατηγορία με το παραπάνω, ένας καθρέπτης δεν πρέπει να μπαίνει απέναντι από ένα χώρο που είναι ανοργάνωτος. Άρα όταν ένα σημείο του σπιτιού συνηθίζεται να είναι ακατάστατος από εκεί θα πρέπει να λείπει ο καθρέπτης διότι δίνει την αίσθηση του χάους και εκτός από την πρώτη εικόνα της ακαταστασίας η αντανάκλαση αυτής κουράζει το μάτι. Ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να είναι ένα εργαστήριο στο σπίτι, κάποιο γκαράζ, ένα δωμάτιο ραπτικής ή ο χώρος που φυλάσσονται τα ασιδέρωτα ρούχα
Τέλος απέναντι από την πόρτα εισόδου του σπιτιού καλό θα ήταν να μην υπάρχει καθρέπτης. Η ενέργεια του εισέρχεται στο χώρο από κάποιον τη στιγμή που μπαίνει στο σπίτι χάνεται, καθώς χτυπά στον καθρέφτη.
Όπως είπαμε και παραπάνω, οι καθρέπτες πρέπει να είναι καινούργιοι και όχι χρησιμοποιημένοι έτσι ώστε να πετύχουμε την μεταφορά της ενέργειας μας στον χώρο. Στην διακόσμηση, αυτά τα βήματα είναι βασικά για την σωστή δόμηση ενός σπιτιού, το οποίο εκτός από όμορφο οπτικά, πρέπει να είναι και όμορφο αισθητικά, λόγω της ενέργειας που μεταφέρεται.